Akne og anke ar

De fleste kender akne fra deres sene teenage år. Akne skyldes en inflammatorisk proces, der forekommer i og omkring hudens talgkirtler. Oftest er akne værst i ansigtet, på ryggen og brystet. 

Akne er ikke bare fysisk generende, men kan også være til stor psykisk ubehag.Og ikke mindst frustrerende for den der er plaget af akne.

Akne kan være arveligt, så har dine forældre haft akne som unge øger det risikoen, for at du får akne.

Akne inddeles i 3 kategorier: Let, moderat og svær akne. Der er ingen grund til bare at "finde sig i" akne/bumser, der findes flere effektive behandlinger. Det er ikke altid muligt, at klare problemet selv, det kan i visse tilfælde være nødvendigt med medicinsk behandling.

Er du i tvivl, er et besøg hos egen praktiserende læge det første step. Det kan være en god ide, at reducerer akne med medicinsk behandling, inden den kosmetiske behandling.
Akne kan fortsætte ind i voksenlivet. Og nogle oplever, at det først begynder som voksen.

Voksenakne

Voksenakne er karakteriseret ved overvejende inflammatorisk akne, dvs. tilstedeværelsen af røde mere eller mindre dybe, ofte ømme bumser, der er koncentreret på kinderne, hagen, kæbelinjen eller halsen.
Akne/bumser hos voksne kan påvirkes af menstruation, menstruationscyklus, graviditet, overgangsalder, prævention, stress, livsstil  eller sygdom.
Det er ikke nemt at accepterer anke, uanset om man er ung eller voksen. Akne kan behandles - så er du generet af det, så gør noget ved det.
Akne er kompleks, og for at komme det til livs kræver det ofte kombinationsbehandlinger. Nogle af disse behandlinger, kan være opstart med medicinsk behandling. 

Daglig behandling af hud med akne

  • Vask dit ansigt morgen og aften i en mild og skånsom ansigtsrens/sæbe med en PH omkring 6.5.
  •  Undgå at "overrense" din hud. Du risikerer at den reagerer med at danne mere fedt. Vær blid mod din aknehud.
  •  Efter rens om morgen, vælg en creme der er beskyttende, og ikke "fedter", vi anbefaler produkter fra SkinCeuticals i klinikken. Suppler med serum der reparerer og en forebyggende serum.
  • Beskyt din hud med solfaktor hver dag (også om vinteren), vælg mindst solfaktor 30 og gerne solfaktor 50.
  • Efter din ansigtsrens om aftenen, anbefales evt. at bruge Retinol til nat. (2 til 3 gange ugentligt)


Behandlinger til hud med akne og aknear

For en mere ensartet hudstruktur og for at reducerer aknear, er der flere effektive behandlinger.

SkinPen, som er en mikroneedling, er god til alle der ønsker en ensartet hudstruktur, har man aknear kan disse reduceres betydeligt.Huden stimuleres til fornyelse af kollagen og elastin. Derved opstår en genopbyggende proces med dine egne celler. 

SkinpPen - Mikroneedling kan bruges af alle hudtyper, og hele året rundt. Det er en populær behandling, ikke kun til dem som har akne, men også hvis man ønsker en smukkere og mere ensartet hud. Den kan give en let opstrammende effekt og kan udglatte  små fine linjer i huden.

Læs mere om SkinPen-behandlingen her.

Kemisk peeling er ligeledes en effektiv behandling, til dig der har spor og ar efter akne. Kemisk peeling giver en ensartet hudstruktur, fornyet glød og reducerer både aknear og pigmentering.

Behandlingen giver en friskere, glattere hudstruktur, og virker også forebyggende på akne. Vi anbefaler overvejende behandlingen i vinterhalvåret, da huden efter behandling med kemisk peeling vil være sårbar for solens skadelige stråler. 

Læs mere om peeling-behandlingen her.

Der er ingen grund til at "leve med" aknear. Der findes behandlinger, der kan gøre din hud mere ensartet igen.


Råd og vejledning om kosmetiske behandlinger

Det kan være svært at navigere rundt i, hvilke skønhedsbehandlinger, og produkter man skal vælge. Derfor har vi, hos Klinik Kronborg, gratis og uforpligtende forundersøgelse.

Her kan du få vejledning og rådgivning af sundhedsfaglig personale, der er autoriseret ved Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det er din sikkerhed for, at få professionel rådgivning, tilpasset netop dig.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Det kan gøres via vores kontaktformular.

Book din tid her

Del på Some
Gode råd før valg af kosmetisk klinik