Karsprængninger og rødme i ansigtet med IPL (kommer snart)Karudvidelser og rødme i ansigtet kan behandles effektivt med IPL-laser. 

De fleste kender til karsprængninger i større eller mindre grad, hvad end det er i ansigtet eller andre steder på kroppen. 

Over halvdelen af befolkningen oplever karspringninger eller rødme i ansigtet. Det kan variere fra enkeltstående kar, til næsten hele ansigtet. 

Der kan være flere grunde til, at du får karsprængninger i dit ansigt. Karsprængninger og rødme kan opstå på grund af sol, miljøpåvirkninger, livsstil og efter graviditet.  

Det kan også skyldes, at man har hudsygdommen rosacea, hvor symptomerne blandt andet er blodsprængninger i huden.  

Hvis du har karsprængninger på benene henviser vi til vores behandling, mikroskleroserings af kar på ben.

Hvordan virker IPL? 

Inden din behandling skal du have en forundersøgelse, dette er lovkrav i henhold til Styrelsen for Patientsikkerheden. Vi giver os god tid til at lytte til dig, og vi rådgiver dig ud fra dine ønsker og forventninger.   (steder med blå tekst, kan det være link, hvor teksten bare er blå) 

Forundersøgelsen er gratis og en del af vores faste service til nye kunder, du skal blot læse den skriftlige patient informationen for IPL inden du kommer til forundersøgelse.  

IPL står for Intens Pulserende Lys og er en laserteknologi, som anvender et bredspektret lys med forskellige bølgelængder. 

Ved brug af IPL-teknologien går lysbølgerne ind og absorberes i din hud. Der bliver den optaget af blandt andet dit pigment eller hæmoglobinet i de røde kar, som så omdanner det til varme. Denne varme gør, at dine røde karsprængninger lukker sig.

Før IPL behandling af kar og rødme 

Hvis din hud er solbrun på grund af solarium, solbadning eller selvbruner, kan der opstå pigmentforandringer ved brug af IPL.  

Undgå solbrunhed før en IPL-behandling mod karsprængninger, da solbrun hud øger risikoen for bivirkninger og komplikationer under behandlingen. Undlad ligeledes at anvende kemiske peelinger og generelt skrappe hudplejeprodukter i min. 2 uger op til din behandling og under forløbet.  

Vi anbefaler, at du undgår sol og bruge solbeskyttelse i ugerne før IPL-behandlingen for at reducere hudens melaninniveau, hvilket gør behandlingen mere effektiv og sikker. .

Vi behandler ikke med IPL Laser hvis du: 

  • Er under 18 år. 
  • Har  sår eller infektion i området hvor du ønsker behandling 
  • Er gravid eller ammende. 
  • Har pacemaker, epilepsi eller alvorlig sygdom. 
  • Har tatoveringer, der dækker/lapper over i det område du ønsker behandlet. 
  • Har dyrker sol/solarie 4 uger før din behandling eller anvendt selvbruner. 
  • I de seneste seks måneder må du ikke have indtaget isotretinointabletter (cyklisk A-vitamin). 

Resultatet 

De kar der fjernes ved behandlingen, vil permanent være væk.  Behandling af karsprængninger fjerner dog ikke en evt. tendens til at danne nye karsprængninger. 

Almindeligvis må man regne med 1-3 behandlinger, eventuelt flere, hvilket afhænger af omfanget og udgangspunktet. 

Sådan foregår behandlingen

Du bedes venligst møde op uden make-up. Inden behandlingen afrenses huden let, og der påføres en klar gel, som gør at lyset fra IPL’en ledes bedst muligt ned gennem huden.

Efter behandlingen

Efter behandlingen vil du typisk opleve rødme og varme i huden. Afhængig af hvor omfattende din behandling har været, kan du forvente let hævelse. Hævelsen kan vare fra timer og op til et par dage. Det er typisk når man bliver behandlet i den øverste del af ansigtet og omkring øjnene. 

Hævelse afhjælpes bedst ved at elevere hovedet og afkøle området. Hævelsen er ikke værre end at du kan fortsætte dine daglige gøremål. 

Undgå at eksponere huden for sol mindst 4 uger efter din sidste behandling af dine karsprængninger med IPL Laser. Vi anbefaler at du beskytter de behandlede områder, med en effektiv solblokker faktor 50.

Samtykkeerklæring og forundersøgelse

Hos Klinik Kronborg er din forundersøgelse altid gratis. Det er en fast service vi tilbyder, og din sikkerhed for et trygt behandlingsforløb.
Inden din forundersøgelse skal du læse patientinformationen vedr. IPL behandling af karsprængninger/rødme.
Når du kommer til forundersøgelsen underskriver du en samtykkeerklæring, at du have læst den skriftlige information, og at du kender til behandlingen og eventuelle bivirkninger.

Læs patientinformation vedr. IPL behandling af karsprængninger/rødme her

Du kan læse patientinformationer på alle vores behandlinger her

Patientinformation


Vi glæder os til at se dig, og vil gøre vores ypperste for at opfylde dine ønsker

Du kan booke tid her