Fakta om filler

Behandlinger med Hyaluronsyre

Filler et populært valg inden for kosmetiske behandlinger, det består primært af stabiliseret hyaluronsyre, et stof der allerede findes naturligt i kroppen.  

Behandlingen med fillers er ikke-permanent og varer typisk mellem 4-12 måneder, afhængigt af individuelle faktorer som kroppens stofskifte og aktivitetsniveau. 

Med en relativt hurtig procedure og minimal forberedelsestid er filler en populær metode til at forbedre æstetiske træk, gendanne mistet volumen, udglatte rynker og give ansigtet et løft uden kirurgi. 

Mange oplever også en forbedring af hudens elasticitet og en reduktion af uregelmæssigheder i hudens overflade. Det er en sikker og skånsom behandling, der kan give et langvarigt og naturligt resultat. 

Hvilken evne har Hyalronsyre 

Hyaluronsyre er kendt for sin evne til at tiltrække og binde vand, hvilket hjælper med at hydrere og give fylde til huden.  

Når den injiceres under huden, virker den som et fyldstof, der kan udfylde rynker eller tilføje volumen til områder, der har mistet fylde på grund af aldring eller andre årsager.  

Når først Hylaronsyren har trukket væske til sig, vil det behandlede område føles helt naturligt, som dit eget væv.  

Det er muligt at opløse fillers med en specifik enzymbehandling. Det er et lovkrav fra Styrelsen for patientsikkerhed, at klinikker der behandler med filler, også har denne enzymbehandling i klinikken. 

Lovkrav omkring filler behandling 

I Danmark er der specifikke lovkrav fra Styrelsen for patientsikkerhed, der styrer brugen af fillers i kosmetiske behandlinger.  

Disse krav sikrer, at behandlingerne udføres sikkert og korrekt, og at patienterne er fuldt informeret om behandlingerne og potentielle risici.  

I Danmark skal man være mindst 18 år for at få foretaget kosmetiske behandlinger med fillers. Derudover kræver det, at man får en forundersøgelse og 48 timers betænkningstid forud for den første behandling. 

Vælg din behandler med omhu, du kan f.eks. tjekkes autorisationsregistret, og sikre dig, at både din behandler og behandlingsstedet er registreret og autoriseret ved styrelsen for patientsikkerhed. 

Mærk godt efter, føles det trygt, er der rent, føles din behandler faglig kompetent. Lad dig aldrig presse til en behandling.  

Risiko ved filler behandling 

Der kan være visse risici forbundet med filler-behandlinger. Almindelige bivirkninger kan omfatte rødme, hævelse, og blå mærker på injektionsstederne, som typisk aftager inden for en uge.  

Der er også en risiko for asymmetri og ujævnheder, som kan skyldes forkert valgte filler eller injektionsteknik. I sjældne tilfælde kan der opstå mere alvorlige komplikationer som infektioner, allergiske reaktioner, eller endda synstab. Det er derfor vigtigt, at få behandlingen udført af en kvalificeret sundhedsudbyder og at informere dem om dine helbredsmæssige forhold. 

Book din forundersøgelse her    Du kan læse mere om filler her


Klinik Kronborg  

Hos Klinik Kronborg kan du forvente en ærlig og grundig rådgivning inden din behandling.  

Vi giver os god tid til samtale og forventningsafstemning, både for at sikre, at du er tryg ved behandlingen, har fået de nødvendige informationer, og at forventningerne og resultat kommer til at stemme overens. 

Vi stræber efter at fremhæve din naturlige skønhed og sikre, at eventuelle behandlinger er i overensstemmelse med dine individuelle behov og ønsker. 

Du er altid velkommen til at kontakte klinikken for spørgsmål.  

Kontakt Klinik Kronborg

Del på Some
Filler i tindinger
Årsag til indsunkne tindinger