Gode råd før valg af kosmetisk klinik

Der åbner flere og flere kosmetiske klinikker i Danmark. Både autoriserede men desværre også uautoriserede klinikker. Der er mange tilbud og fristelser, som kan være svære at gennemskue. 
Med fokus på sikkerhed og resultat, giver vi dig en rettesnor for hvad du skal være opmærksom på.
Det er dit udseende og din sikkerhed det handler om, derfor bør du sikre dig at klinikken overholder alle krav fra Sundhedsstyrelsen.

Inden du vælger din klinik

  • Tjek om den klinik du har kig på er registreret ved Styrelsen for patientsikkerhed, og undersøg også om din behandler er registreret, til at måtte udføre den behandling du ønsker. Det kan du gøre lige her (Opslag i autorisationsregistret (sst.dk))
  • Tjek at der er en læge tilknyttet klinikken, og at også han/hun er registreret.


Forundersøgelse

De fleste klinikker tilbyder gratis forundersøgelse forud for en behandling. Det er lovkrav at der skal gå 48 timer fra din forundersøgelse, til din første behandling. (f.eks. ved Botox, filler, Sklerosering, kemisk peeling, PRP, laser). Når du efterfølgende ønsker fornyet behandling, kan du booke behandling uden forudgående forundersøgelse.

Hvis du skifter klinik, skal du skal du starte med forundersøgelse det nye sted, og igen 48 timers betænkningstid inden behandling. Forundersøgelsen gælder altså kun, i den klinik hvor den er foretaget.


Tilbyder dit behandlingssted dig behandling samme dag, sig nej tak. Det tyder på at gældende lovkrav ikke overholdes i klinikken.
Fordelen for dig, ved dette lovkrav om betænkningstid, er at du har mulighed for at mærke efter, om du er tryg ved stedet. 


Lyt til din mavefornemmelse, føler du dig tryg, ser det rent ud og føler du, at din behandler er faglig kompetent. 
Hvis du ikke føler dig tryg, hørt og forstået eller nok informeret bør du bestille en ny forundersøgelse et andet sted. 

Forundersøgelsens formål

Ved forundersøgelsen får du mundtlig og skriftlig information (viden om behandling, virkning, bivirkning osv), der tages billeder til journalen, vi spørger ind til tidligere behandlinger, sygdom med mere.


Hos Klinik Kronborg tager vi udgangspunkt i dig, dine ønsker og forventninger, og ud fra det gives et  konkret forslag, der er målrettet dig og dine behov. 
Vi gør alt for at leve op til de forventninger du har, men vi er også ærlige, det er ikke altid, at dine forventninger kan blive præcis som du ønsker. Vi vil anbefale den bedste behandlingsmulighed for netop dig. Både ud fra et medicinsk og æstetisk perspektiv.

Hos Klinik Kronborg sætter vi 30 minutter af til forundersøgelsen, der er tid til, at du kan få svar på alle spørgsmål. Du er altid velkommen, til at medbringe en bisidder ved forundersøgelsen.

Og du er også altid velkommen til at kontakt os efterfølgende, for mere information eller hvis du har flere spørgsmål.
Book din forundersøgelse her

valg sf kosmetisk klinik

Del på Some
Nefertiti løft